Om oss

Vi är Alvens Ateljé
kontakt

Familjedrivet

Med en familjedriven butik hjälps vi tillsammans åt för att skapa den bästa upplevelsen för dig som kund!
R

Genuint konsthantverk

De hantverk som vi säljer är genuina och skapta av riktiga hantverkare och konstnärer

Vacker miljö

Ateljén ligger i det natursköna Ulva Kvarn 10 min utanför Uppsala. Låt dig inspireras av den vackra platsen!

Skapande kurser

Vi erbjuder mysiga kurser och skaparkvällar som stimulerar kreativiteten och skapandet!

Vi är Alvens Ateljé

Alvens Ateljé startades officiellt år 2016 av Aliona Meret i Ulva Kvarn, Uppsala. Tillsammans med hennes döttrar Anna och Isabella Meret och hennes son Andreas Dunca drivs ateljén med stor omsorg för att kunna erbjuda en unik upplevelse. Vår vision har alltid varit att bidra med en utvecklande och skön miljö för personer att mötas och vara kreativa tillsammans genom kurser, event och mysiga skaparkvällar. Konsten och det genuina hantverket är det som driver oss i vårt skapande och är det största fokuset för butiken.

Aliona Meret

Aliona Meret

Ägare och konstnär

Aliona Meret är ägaren och grundaren av Alvens Ateljé. Hon fotograferar och producerar hantverk till butiken, samt håller i skaparkvällarna här i ateljén. Aliona är dessutom utbildad forskare inom paleontologi vid Uppsala universitet (hon har bl.a hittat världens äldsta sötvattensmussla). Läs mer om hennes arbete här: http://bivalvia.eu/

Isabella Meret

Isabella Meret

Konstnär och kursledare

Isabella Meret är konstnär och producerar konsthantverk som säljs i butiken. På helger ansiktsmålar hon och på dagar hon inte är i ateljén jobbar hon som eurytmilärare och eldshowsartist. Isabella har även startat en webshop på Etsy: The Fairy Wool Shop. Där säljer hon sina populära ullänglar!

Läs mer om Isabellas verksamhet här: http://www.alvensevent.se/

https://www.etsy.com/shop/thefairywoolshop

Anna Meret

Anna Meret

Konstnär och kursledare

Anna Meret har alltid älskat att måla akvareller och producerar även annat konsthantverk för butiken. Hon ansiktsmålar liksom si syster i Ulva Kvarn och på olika event i Uppsala. Anna dansar även med eld bl.a på julmarknaden i Ulva varje år och gör eurytmi på vardagar. Och innan du frågar: ja, de är tvillingar.

Läs mer om Anna här: http://www.alvensevent.se/

Andreas Dunca

Andreas Dunca

Webbdesigner och försäljare

Andreas Dunca är försäljare i butiken och har även skapat denna fantastiska webbsida som du är inne på nu. Han jobbar även inom elektronik och programmering. Utöver det brukar han skulptera i bl.a trä, metall och snö.